lotto belisol belgium tour -dag 3

Här nere i Belgien flyter det på och vi är redan inne på slutet av tävlingsdag 3. I torsdags startade det med en 7,8km lång prolog (läs tempo..) och jag blev positivt överraskad över hur bra det gick trots sjukdom, vila och bara några rull turer under 1,5 vecka. Jag hade dock problem med min hjälm som helt plötsligt hade strulat till sig och jag hade svårt att se i den, hade dessutom bandet upp i halsen så jag kunde inte trycka upp den någonting under tiden jag körde. Irriterande, minst sagt. Jag körde iaf efter den orange klädda motorcyklisten och hörde bakifrån bilen att det gick bra för mig. Så när jag skulle ta sista kurvan ca, 300-400m innan mål så kör jag efter mortorcyklisten. På FEL väg... Jag var helt enkelt inte vaksam nog och fick tvärnita, stå helt still, vända och spurta in i mål.. Så besviken och frustrerad!! Hamnade endå på en 37e plats och gissar att jag hade hamnat ett antal snäpp upp utan det där klanteriet.. Jag tröstar dock mig själv med att flera andra gjorde samma misstag, däribland även Anna Van Der Breggen. Men men. Med det sagt så lämnar jag det bakom mig.
 
Igår var första linjeloppet och jag kände mig hyffsat fräsch i början. Hade inga problem att hänga på när de trycktes på och rycktes men tillslut kom ett par rabobank tjejer loss och vi hade ingen med där framme, liksom de flesta andra lagen. Ingen ville riktigt ta tag i det så med två varv kvar så satte vi i Hitec fart. Vi hade alla 6 längst fram med Ash på hjul och höll ett bra tempo för att försöka komma ikapp. Med ett halvt varv kvar kände vi att det var någon annans tur att ta tag i det och när sista backen kom med 5-6km kvar så kändes mina ben som spagetti. Jag hade ingen kraft kvar och fick köra ensam in i mål. Fick mig en 39e plats och klungan var endast 6 sekunder ifrån de två i täten, vilket var ett resultat av bra arbete från bland annat oss som faktiskt tog tag i det hela.
 
Idag var det lagtempo som stod på schemat och jag kände direkt jag satte mig på cykeln att det skulle bli en tung dag. Det känns efter en hård dag igår att jag har haft lite tid av cykeln och dessutom med en dålig kropp. Jag körde uppvärmningen med hög kadens och gjorde det bästa av situationen. Som väntat så kändes benen väldigt tunga och det var inte lätt att köra med mina snabba lagkompisar på den mycket tekniska banan på otroligt dåliga betong vägar. Hur som helst tog jag mig i mål ihop med alla de 5 övriga och vi slutade också på en fin 5e plats, 54 sekunder efter vinnande Rabobank. 
 
Nu har jag fått massage och ligger i min hotell säng, snart knackar John Blund på och så är det dags för den näst sista etappen här nere i Belgien. De två sista är båda linjelopp, backigt och dessutom upp för de muur i Geraardsbergen några gånger på måndag. Får hoppas benen piggnar till lite innan dess. Hur som helst är det perfekt uppladdning för årets sista tävlingstripp till Spanien. :)
 
 
pusspuss /S

Kommentera här: