augustis tävlingar, vårgårda och halden!

Imorse kom schemat för augusti på mailen och jag måste säga att den här månaden kommer bli super på tävlings fronten! Jag har hela 4 världscups tävlingar varav 2 i Sverige plus det nya UCI etapploppet i Halden! (Schemat kan alltid ändras men så ser det ut nu.)
 
Månaden startar upp med Sparkassen Giro i Tyskland nu på söndag där jag, Lauren, Emilie, Tone, Thea och Julie kommer att stå på startlinjen. Efter det blir jag hemma en helg innan Tour of Halden drar igång 15-17 augusti. Jag ser sjukt mycket fram emot den här tävlingen, dels för att min vän och lagkompis Emilie kommer från Halden och jag har hört att det kommer att bli ett riktigt riktigt kalas arrangemang! Men också för att det är så nära hemma, det känns lite som hemmabana. Ena starten går dessutom i mitt underbara Bohuslän, närmare bestämt Strömstad!! Jag har tävlat runt Halden sen jag var liten och känner till många av vägarna. Det var även just där, som jag körde mina första tävlingar med Hitec Products i slutet av förra året! Ja, det kommer bli speciellt att se en stor del av världseliten komma hit och att få vara med i ett nytt UCI lopp på "hemmaplan" känns så himla kul!
 
Sen blir det lagmys med laget innan vi åker vidare till Vårgårda och kör ännu ett par tävlingar som känns som hemma! Även detta är en speciell tävling för mig, en av mina favorit tävlingar! då stora delar av cykelsverige OCH cykelvärlden möts är det en väldigt unik helg. Det är en fantastisk tävling och jag är mycket glad över att inte bara köra linjet i år utan också lagtempot! Jag har kört det en gång tidigare, 2011 med landslaget. Det var en häftig upplevelse och det är jag säker på att det blir även denna gången! Dessa race går datumen 22a och 24e.
 
Som det ser ut just nu så avslutar jag månaden med den sista världscupen i Frankrike!
 
För de som har lust att komma och se på tävlingarna i Halden så är ni väldigt välkomna, det kommer bli en folkfest vad de låter! Sen går det även ett motionslopp för tjejer/damer samtidigt, lördagen den 16 augusti! Loppet stöttar upp den nya internationella tävlingen, en del av startavgiften går till bröstcancer forskning och man får en mysig och härlig dag på cykeln för att avsluta med att se målgången för oss!
Jag hoppas många kommer och hejar fram mig och mina Hitec teamisar under dessa två tävlingarna uppe i scandinavien!
 
Bjuder på lite pics från 2011 i Vårgårda!
 
 
 
 
 
Får se om jag får någon support i år! ;) 
 
 pusspuss /S

tour de bretagne

Jag har inte spenderat mycket tid inne vid datorn sen jag kom hem från Frankrike då vi ju haft minst 30 grader varje dag! Hur härligt har de inte vart?! Nu verkar dock den vanliga sommaren vara tillbaka med regn, åska och lite normalare temperaturer.
 
Förra veckan då, vi blev 5 tjejer från Hitec som starade då Miriam tyvärr var sjuk. Vi startade upp med en prolog där jag fick min bästa placering någonsin på en internationell prolog, en 38e plats vilket jag var nöjd med. 
 
Sen var det dags för första linjeetappen och benen kändes fina, jag fick ta ett stort lass för både Elisa och Audrey som låg etta och tvåa. Det var en tuff dag som blev ännu hårdare av den 39 gradiga värmen. Många droppade av där bak och när vi kom in på småvarven var vi drygt 40st kvar, jag fick bita i rejält för att hänga mig i hela vägen i mål och jag fick mig en 21a plats. Nöjd efter en hård dag i front!
 
På fredagen var det dags för ett 11,2km tempo som inte riktigt hade några raksträckor, det gick upp och ner och hit och dit hela tiden. första 3-4km var det mycket dålig väg och där tappade jag en del sekunder, sen kom jag igång och fick bra fart hela vägen in, ännu en 21a plats!
 
Andra linjeetappen blev även det en hård historia med arbete fram i fronten för våra två tjejer igen, det var många attacker denna dagen! Efter 100km var jag helt slut, vi var inne på småvarven och jag fick ge mig. Tappade nästa 8min på 25km och sjönk ner från 22a i totalen till 42. 
 
Sista dagen hade vi ledartröja, poängtröja och bergartröja att försvara och få med oss hem. Vi hade en tuff dag framför oss men på "bara" 90km, upp och ner hela tiden. Vår taktik gick igenom 100%, jag kom i en tidig utbrytning, vi hade en tjej framför oss hela tiden. Jag behövde inte göra någonting och med 15km kvar kom Elisa och Audrey upp till vår 11manna grupp efter att Thea och Tone kört helt fantastiskt för dom (mycket piggare än dagen innan, båda har haft problem med långdragna sjukdommar). De hade med sig 3-4stycken tjejer och direkt när de kom upp sattes jag i front för att köra så hårt ja kunde, Audrey tog över med ett ryck och jag fick bita i rejält för att hänga på. Vi blev 8 tjejer kvar och vi 3 Hitec tjejer körde hårt för att komma ikapp tjejen framför. på sista lilla varvet la jag mig fram och körde allt jag hade i ett par kilometer och med 2km kvar fick jag ge mig. Jag körde på allt ja kunde hela vägen in, körde om en tjej och blev 8! Min första UCI topp 10 som elit! Audrey vann spurten efter att ha kommit ikapp utbrytaren och Elisa kom in som 3a!
 
Alla tröjorna försvarades och hela laget var väldigt glada! Det var en underbar känsla att kunna vara med och jobba så hårt och länge för laget och sedan få en sådan utdelning plus en bra placering själv! En fantastisk tävlingsvecka som verkligen gav mig mycket!! Vi avslutade med champagne i bilen mot flyget! :)
 
Tack för en fantastiskt lagkänsla, "give it all" mentalitet för varandra och ett galant arbete från vår staff som gör allt för oss!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pusspuss /S

u6 cycle tour

Jag har nu varit hemma i ett par dagar sedan u6 tog slut och haft fullt upp eftersom jag åker igen redan tidigt imorgon bitti mot Frankrike. Tour de Bretagne står på schemat och de ska bli riktigt kul att köra där, jag har aldrig själv testat på de men jag har hört gott om denna tävlingen.
 
U6 då, jag fick med mig fina placeringar! Lyckades (för första gången?!) vinna prologen! Och sen fortsatte jag med 6,5,4,3, & slutligen efter en besvikelse till tempo 2. Jag hade båda ledartröjorna inför tempot men fick inget flyt när det skulle avgöras och då var det inte mycket att göra. Camilla Möllebro Pedersen vann tempot och totalt. Jag tog däremot poängtröjan vilket var första gången för mig! Men det känns skönt att ha varit uppe i topp placeringarna varje dag, till och med första linje etappen där jag är livrädd för den spurten! Så de tar ja med mig. Det var också kul att ha med sig Tone vid sidan av mig, som körde tävlingen för få bra träning efter sjukdomen och slutade 14e totalt! :)
 
Det har vart ett par bra veckor för mig nu och den pushen behövdes verkligen, självförtroende och motivationen har höjts ett snäpp och nu ser vi fram emot sista delen av säsongen! 
pusspuss /S