norgescup #1

Senaste veckan har spenderats både i Sverige, Danmark och Norge. Mysiga vårdagar på fyn och i helgen körde jag årets första norgescup. Fem av de sex norskorna plus mig och Ash var på plats för att köra 110km på den 22km långa banan runt skien. En runda var på nästan 400hm så det var kuperade vägar. Bland annat en riktigt hård 1,6km backe där vår taktik redan på första varvet gick galant. Ett ryck från Ash med Cecilie och Miriam på rullen och så var dom 6 tjejer som gled iväg, det är imponerande att se hur starka många norskor är uppför!
 
Jag och Thea hamna i grupp 2 och ägnade resten av loppet på att kontrollera och se till att ingen gick ifrån. Sista backen blev det ett ryck i den brantaste delen i början och jag hade inga krafter för en acceleration där efter 105km så jag fick tacka för mig och rulla in de sista 5km till mål. Ash tog hem segern framför starka Vita Heine (tjejen jag delade vinsten med på u6 tempot förra somaren, hon tävlar dessutom med ett holländskt klubblag iår) och Cecilie knep 3e platsen! Miriam tog cupens u23 tröja med sin fina 5e plats och Thea tog spurten och blev 7a! Fint lagarbete som gav resultat och kul med riktigt bra tävlingar även i skandinavien med hela 49 damelit till start!! Norgescuperna är något jag rekommenderar för övriga skandinaver att köra, alltid kul banor, roliga tävlingar många tjejer till start! De hade varit fantastiskt kul om vi hälsade på grannländernas cuper mer och dessutom fick besök på våra. Det hade kunnat bli riktigt bra tävlingar skulle gynna alla ländernas damer.
Bild från jönköping, från Valentin Baat.
pusspuss /S

seger i jönköping

Helgen har flygit förbi och säsongen är nu även igång i Sverige. Jag körde bara i jönköping i lördags och efter en inte så händelserik tävling så blev det körning i backen de två sista varven. Vi var då några få som var kvar i front på toppen båda gångerna. Sista gången upp var vi 4 kvar varav två mycket starka juniorer (så kul att se!!) och blev strax efter 5 och sen 6 stycken. Sista kilometern var det ingen som ville köra så jag la mig fram och körde hela vägen till mål.. Med 500m kvar hörde jag en crash bakom och i spurten var junioren Frida den enda som kom om mig vilket betydde seger för mig! Efter målgången fick jag höra att det var Malin W som hade vurpat men som tur var blev det bara skrapsår för henne.
 
Såklart härligt att få till en seger på sverigepremiären och första segern i Hitec tröjan dessutom!
 
Igår blev det en liten tripp till torp för lite shopping och sen tv tittande resten av dagen då Paris Roubaix gick av stapeln och det med min kärlek på startlinjen! Två crasher för honom blev det men han är okej som tur är. Fick se hans rumpa en del i början av sändningen, snyggaste rumpan i proffsklungan! ;)
 
Vad händer då härnäst? Hela april är lite tävlingsuppehåll för min del med hela 3 veckor hemma! De enda jag ska köra är norges cupen om 2 veckor med laget. Jag har nu snart varit hemma i en vecka och det är verkligen skönt att få slappna av lite under en lite längre period. Det tar mentalt att resa runt och ibland är det bra med en pause. Speciellt då jag har en period med väldigt fina tävlingar framför mig med start i luxenburg 2-4maj. Bland annat några etapplopp väntar nu innan SM.
 
Några bilder från Wilson.
 
 
 
pusspuss /S