länktips för cyklister!

Tjenixen!
Kanske dags att kika in här nu efter ett par veckors "semester" från bloggen. Igår var en lång resdag hem efter att ha spenderat veckan och helgen som passerade i Danmark men min man. Tyvärr fanns det inte en enda tävling för damerna i hela skandinavien. Men det var skönt för huvudet att få lite tävlingsvila får jag säga. Sen jag åkte till holland har det gått i ett med tävlingar och det har varit en hel del viktiga sådana så för att behålla fokus var helgen som gick värdefull. Nu känner jag mig redo igen för att rejsa och först ut är tönsbergs 4-dagars i Norge som startar på torsdag! Det är en av mina favorittävlingar med suuuperfina banor, bra fart, sjukt bra priser (både pengar och fina nyttopriser) och dessutom är det ju norge. Har alltid gillat att tävla i vårt grannland! :)
 
Annars då? Jo då, de rullar på och de händer som vanligt en del ute i cykelvärlden och såklart cykelsverige. Så jag tänkte ta och tipsa om några länkar värda att klicka in på!
 
Jag börjar med en länk till svenska damklungans goaste tjej, Beata Sandström. Efter ett långt uppehåll från skrivandet har hon nu lagt upp ett inlägg som är minst sagt LÄSVÄRT och TÄNKVÄRT. Det handlar om våra nya tillskott i damklungan. In och läs med er! :)
http://beatasandstrom.se/?p=1245
 
Länk nummer två är en länk till en namninsamling för alla som vill se MER DAMCYKLING på tv och hjälpa till att utveckla damklungans tävlingskalender, ÖKA JÄMSTÄLLDHETEN och ge oss damer chansen att få tävla världens största tävlingsarrangemang! Skriv på om ni vill se damerna få sitt egna Tour de France!
 http://www.change.org/petitions/aso-amaury-sports-organization-allow-female-professional-cycling-teams-to-race-the-tour-de-france
 
Här kommer 4 länkar som hänger ihop med detta för dom som är extra intresserade:
http://www.eurosport.se/cykel/tour-de-france/2013/emma-johansson-hade-varit-haftigt-ha-den-gula-trojan-i-tour-de-france_sto3858740/story.shtml
 
http://www.eurosport.se/cykel/tour-de-france/2013/kessiakoff-stodjer-damerna-sjalvklart-att-de-ska-ha-samma-forutsattningar_sto3856614/story.shtml
 
http://edition.cnn.com/2013/07/25/sport/cycling-women-tour-de-france/?hpt=isp_t2
 
http://www.gracieelvin.com/bigger-than-the-tour-de-france/
 
 
Sen har jag här en länk till live streaming för Danmark Rundt för de som vill se cykel de närmsta dagarna. 3 Svenskar på start: Gustav Larsson, Thomas Löfkvist och Christopher Stevenson. Andra namn är Cavendish, Farrar och Bos mf. Såklart kör min man också! 
Starten idag är kl. 12,30 och de kör 180km och sändningen startar 15,45.
http://www.postdanmarkrundt.dk/index.php?p=menu/side.php&menu=30
 
Nu får de räcka med länkar för denna gången, hoppas det var något att ha! ;)
Jag har en liten nyhet att dela med mig av också men det tar jag under de närmsta dagarna, så håll utkik!
 
Bilder från en båttur i förrgår nere i Danmark.
pusspuss /S

u6 cycle tour -stolpe ut

Ett par dagar har gått sen U6 cycle tour avslutades för denna gången. Jag hämtade upp Lasse på vägen hem och han var här i ca 2 dygn så jag har inte riktigt hunnit skriva förens nu då jag lämnade av honom igår eftermiddag på tåget hem då han skulle till köpenhamn idag och köra bana, för torsdag nästa vecka ska han tävla i Italien för att kvala in till världscuperna.
 
Iaf, de tre sista dagarna på u6 gav mig en 3e plats på GPloppet på torsdagen efter Mustonen och Finska Lotta Lepistö, en 5e plats på ekedalenetappen efter mycket trötta ben och en MYCKET överraskande första plats (delad med en norsk tjej) på tempoloppet!
 
Jag hade inte trott att jag skulle stå överst på pallen på tempot, speciellt inte då hela kroppen skrek på mig under hela loppet! Sen är det ju ganska kul (och sjukt konstigt?!) att topp 3 var inom 0.6sek!! Mycket tight!! När Mustonen kom imål berättade speakern att jag hade slagit henne med 23,1 sekuner och då jag visste att jag låg 23sek efter henne i totalen så blev det några spända minuter innan de sa vem som hade tiondelarna på sin sida. Finskan hade jag redan förstått att hon vann totalt med 2 sekunder då hon låg 9 före mig innan och jag var 7 sekunder före på tempot.. Att då få veta att jag blev 0.1 sek efter Mustonen i totalen var inte den roligaste stunden jag vart med om! 
 
Det är kul att det är tight och det ger ju bra mycket mer spänning i tävlingen, men då känns det surt att man är den som hamnar bakom! Stolpe ut indeed!! Men men! Jag tackar för en fin vecka ihop med mina boretti tjejer och tackar ck u6 för en som vanligt mycket fin tävling! Kul med så bra motstånd också!! :)
 
Kändes trots min stolpe ut i totalen väldigt skönt att avsluta veckan med en seger (även om den var delad)! Nu ser jag fram emot skåne i helgen och sen ska jag spendera veckan efter i danmark med en tävlingsfri helg. :)
Man får ju göra de bästa av saken när man inte hamnar överst?! ;)
pusspuss /S

första halvan av u6!

Dagarna har rullat på och nu är vi inne på tredje dagen av u6 och halva racet är kvar. Lördagens GP lopp var för mig ingen höjdare, var med klungan in i mål men inte mer än så. Hade en skön vilodag på söndagen och i måndags drog etapploppet igång med en prolog som vanligt. En fjärdeplats 1sek efter trean och 5sek efter Mustonen som vann. Lite halvtråkigt att hamna precis utanför pallen men så går de ibland!
 
Igår var det som alltid en första linjeetapp där ingen ville släppa iväg någon och det blev en samlad klunga in i mål. Heeelt galen är den spurten, alldeles för snabb och bred väg för min smak. People go crazyyyy minst sagt!! Livrädd skulle man kunna beskriva min känsla med.. En 22a plats fick jag och jag var bara glad att det inte var sekunder imellan! Värmen vi fick med 27 grader i skuggan tog kol på mig då jag inte cyklat i någon sån värme tidigare detta året!! Var helt matt och min kropp tyckte inte helt om det! Inte ens en stoooor glass hjälpte! ;)
 
Idag var det vad som brukar kallas "kungaetappen" eller härja som den heter i programmet. Till skillnad från igår så var det regn som bjöds! Plus ca 9 grader...! Det var nog inte någon varm tjej i vår klunga idag!! Brrr!! Starten gick iaf och redan på första målpasseringen när vi gick ut på första varvet så blev det en attack från Nessmar i backen som gjorde att vi var 16 (?) tjejer som kom iväg och vi höll oss ihop hela vägen efter det. Ett enda stort lagtempo som Jessica sa efter att hon tog våran spurt uppför den långa backen! Jag låg lite förlångt bak precis när spurten drogs igång och Lyckades ta mig om alla utom Jessica där så jag fick en fin andra plats med Mustonen som 3a. Lite sur på mig själv blev jag allt för idag hade jag kunnat utmana om segern om jag hade varit lite mer alert några hundra meter tidigare! Men så går det ibland, glad att inte bli 3a iaf efter alla ÅTTA tredjeplatser jag redan fått iår!! ;) 
 
Nu är det GP imorgon, Ekedalen på fredag och tempolopp på lördag kvar innan vi vet vem som får tröjan i slutendan. Just nu har Mustonen den 10sek före 2an och 3an och jag ligger 13 sek efter henne på en fjärdeplats. Håll tummarna de sista dagarna nu! :)
 
Bilder från http://www.baatphoto.com/ ! Nr1: burseryd Nr2: Kortbane SM
pusspuss /S