home sweet home!

Igår morgon kom jag hem ifrån Kina efter att ha kört sista etapploppet och haft en hel shoppingdag i Shanghai i lördags innan vi på kvällen flög mot Europa igen. Jag har haft två fantastiska veckor med mycket skratt och kul! Lagmässigt har vi stärkts ännu mer av den här resan och jag är så glad att jag fick chansen att köra de tävlingarna. Ett inlägg om sista etapploppet kommer. Ville bara hojta till och berätta att jag är hemma!
 
Bästa maten på länge. Grillat kött, sallad och färskpotatis! No more rice.
pusspuss /S

chongming island world cup

Igår körde vi då världscupen här i Kina och vårt mål var att få in Emilie och Cecilie på topp 10. 130km platt och i princip inga kurvor skulle avverkas och med fram och tillbaka på en 7km bro i mitten av loppet och ett bergspris på toppen. Första delen av loppet var lugnt med några få attacker innan bergspriset. In till bergspriset hade jag en perfekt position på högersidan av klungan på den 4filiga vägen och kunde lätt ta mig fram lagom tills tjejerna började förbereda sig för spurt. Jag fick ett perfekt hjul och kunde spurta om med 100m kvar och jag vann bergsspriset! Så nu ligger jag 6a i världscups QoM rankingen. ;) Haha. Kul att få till något sånt på en världscup!
 
Sen började det attackeras och vi höll oss framme hela tiden för att hålla koll på om något gick iväg, vi samlade krafter till slutet. Med 10km kvar var Tone loss i den enda utbrytningen som höll en stund, starkt med shimano tjejerna jagandes bakom! Med 5km kvar var det hektiskt och det var dags att befinna sig lite längre fram, så jag drog upp tjejerna och höll mig där uppe så länge jag kunde innan jag lät Lauren ta över jobbet att få in Emilie och Cecilie på en bra position till spurten. Vi lyckades med en 4e plats för Emilie, sååå nära podium! En 10e plats till Cecilie och Julie kom in som 12a! I och med dessa och att Tone fortfarande var i klungan så vann vi dessutom lagtävlingen för dagen!! En fantastisk dag med vårt mål avklarat och lite till! Lauren var vår kapten och gjorde ett fantastiskt jobb med att leda oss rätt i alla situationer! :)
 
Nu är det dags att om 1,5timma byta hotell, en 6 timmars resa väntar och på onsdag startar sista touren. Får se hur det ser ut med internet kommande vecka men är det dåligt med det så skriver jag under tiden och så kommer det upp när jag är hemma igen. 
 
Kolla in Home of Cycling imorgon (tisdag) då jag är med i en skypeintervju, efter gårdagens världscup.
 
Fantastiskt att få stå högst upp på podiet med hela laget på en världscup!
 
pusspuss /S

final stage of tour of chongming island

Jag har nyss kommit ut ur duschen efter dagens lopp och i väntan på lunchen tänkte jag berätta lite om loppet. Som jag nämnde igår så körde vi 8 varv på ett 10km varv och på varv 2 och 5 var det spurt för bonussekunder. Vi hade idag ändrat vår taktik från tidigare dagar och idag gick vi all in för att behålla Emilie fräsch och klar till de 3 spurterna och resten av oss tog attacker och framför allt gjorde egna attacker!
 
Min första uppgift var att göra ett liknande uppdrag som igår för första sprinten, men då mina ben var helt smashed så hade jag helt enkelt inte ben nog för det men Lauren och Julie fanns där för henne. Inga sekunder den gången. Då mina ben kändes som jag skulle släppa klungan när som helst så när Lauren sa åt mig att försöka med en attack strax efter spinten så svarade jag att de ska jag men det är antagligen det sista jag gör innan jag är avhängd. Detta var vid ca 25km.. haha. Jag gjorde en attack och en attack till, en kontra attack här och en där. Plötsligt efter att ha trott länge att jag skulle släppa fick jag åter lite krafter igen och jag fortsatte med attackerna. Vi i Hitec tillsammans med Wiggle Honda gjorde det hårt för Giant Shimano som med Kirsten Wild hade ledartröjan. Hon fick även själv gå upp och dra ikapp ett par gånger under loppet. Jag försökte göra så många attacker jag kunde för att spara så många av de andra som möjligt så de kunde hjälpa Emilie i sprint 2 och finalen, vilket var uppskattat. Sprint 2 gick så bra att Emilie äntligen fick bonussekunder efter en fin andra plats där! Upp i sammanlagda resultatlistan till vad vi tror borde bli en top 10 tack vare det!
 
Sen fortsatte vi två varv till med attacker och efter det var jag död. Sista varvet var farten så hög att det inte riktigt gick att attackera och med 5km kvar kunde jag inte hålla mig kvar längre så jag rullade in och hoppades på de bästa för tjejerna i spurten. Emilie in på topp 10 (7 igen tror vi) vilket var ett bra resultat med tanke på gårdagen! Så här efter första etapploppet är vi glada för hur bra vi har jobbat ihop och efter lite vila idag och imorgon ser vi fram emot att ta med det till världscupen på söndag! Och grattis till Giant Shimano för vinsten totalt!
Selfie innan första etappen!
pusspuss /S