sköna sommardagar

De har blivit dåligt med inlägg här de senaste dagarna men jag har inte suttit vid datorn alls sedan jag kom hem. Flygresan gick fint iaf, trots att jag var ensam! Blev hämtad av Gustav & Liza i norge och sen åkte jag och Gustav hem till mig och tog de lugnt och jag var väldigt glad att vara hemma. Igår ringde klockan klockan 6 och jag fick åka ner och jobba en liten sväng för att sen väcka Gustav och ta en promenad med honom och Xena. Sen handlade vi en riktigt god frukost och sen åkte vi till ellös. Där gjorde vi bakpotatis (som jag har saknat deras potatisar!!), nice! De blåste knappt någonting och vid 2 tiden började de bli riktigt bra väder så vi bestämde oss för att åka ut med båten. Så vid 7 tiden kom vi iväg, Gustav, jag, Liza & Robin. De blev en riktigt mysig kväll på en av alla små öar med grillning och mys. Sov i båten och idag vaknade jag tidigt, innan dom andra, och gick ut och satte mig på en klippa och bara njöt! Efter en halvtimma kom Gustav ut och höll mig sällskap. Mysigt!
Nu sitter jag hemma i henån och bara tar de lugnt. Imorgon tar vi båten till kärringön för att spendera helgen där för att spela fotbollscup (myra cup) med hela gänget. Kan bli en bra helg de här! :)
pusspuss /S

tour fèminin en limousin, etapp 4

Ja, igår kördes ju sista etappen i frankrike. På morgonen vid frukosten och lunchen var alla helt slut. Kollade man runt i matsalen så var de inte många som såg pigga ut om man säger så. Vi packade ihop våra saker och åkte till tävlingen som "bara" var en timma från skolan den dagen. Jag kände mig trött i hela kroppen men tyckte ändå de skulle bli kul att köra, de var ju trots allt bara 12mil kvar av tävlingen.. Det var ett stort varv på 55-60km och 4 små på 13km som skulle köras. De stora varvet gick upp och ner (mest ner tyckte jag) hela tiden medans de lilla var relativt platt. En brant backe i början av de varvet men den var inte så lång. När jag testade cykeln innan loppet körde jag upp för den och jag kan säga att de var mjölksyra i hela kroppen med en gång typ.. Efter att inskrivningen var gjord så åkte jag nästan med en gång till starten och jag, Johanna & Kihlbom hamnade längst fram denna dagen! Kändes skönt med tanke på att vi skulle upp för den där branta backen de första vi gjorde.
Starten gick och jag låg långt bak i klungan och slet både uppför och utför hela de stora varvet. Låg och hoppades att de skulle komma en lite längre backe så att de skulle spricka av och kanske gå liiite lugnare. Tillslut när vi nästan hade kört hela stora varvet så blev de som jag önskade. Hamnade i 4e gruppen tillsammans med bland andra Kihlbom & Johanna. Strax framför oss fanns 3e gruppen och vi kom snart ikapp dom också. Där fanns Holler med så vi var 4 svenskor i den gruppen, plus några danskor och någon norska tror jag. Dom två första varven på de lilla varvet gick långsamt och man behövde inte plågas hela tiden iaf, även om benen sa nej nej nej mest hela tiden. När vi gick ut på tredje varvet så la jag mig långt upp i våran grupp. En belgiska (tror jag) ryckte och sen kontrade en annan i hennes lag på de. Jag gick på henne och undrade varför hon fortsatte köra när hon såg att klungan var med på hjul, de kändes med andra ord inte som de blev någon lucka. Men när jag tittade bak såg jag till min förvåning att vi bara var 6 tjejer där och de var en lucka ner till klungan. Jag, Holler och 4 till. Så vi körde på och efter en stund kom en till tjej upp så vi blev 7 stycken. Så den gruppen var jag då med in i mål.

Dom här tävlingarna har varit väldigt lärorika för mig och jag är väldigt glad att jag fick chansen att åka ner och äntligen köra någon större tävling i europa. Kul att köra med ett utlänskt lag och få se hur dom gör innan och efter tävlingar, vad dom äter och allt annat runt omkring. "Personalen" i laget har gjort att de har känts väldigt proffsigt, dom har gjort så vi egentligen bara har behövt äta, cykla och sova. De känns som jag har fått testa på de mesta denna resan!
I belgien vart de ett hyffsat platt race med tjejer som exempelvis Emma Johansson med. Värme som man inte är van att köra i och äkta belgisk gatusten.
I frankrike fick jag köra mot en hel del proffslag i väldigt backig miljö med både regn, sol & värme. Ta service med bil nummer 27.. Tempolopp på en bana med hålor och svängar på små vägar överallt (och de gick ju som de gick). Smala kurviga utförslöpor och annat kul. De ända jag kan tänka på nu som ja inte har kört i är lite hårdare vind.. Men de kommer väl de med! Den största skillnaden mot vad jag är van vid är ju iaf helt klart farten, längden & klungan. Men de visste jag ju redan innan.
Iaf, för att sammanfatta med en mening..
En väldigt tuff, utvecklande & fin tävling på roliga vägar!

Jessica, Jag, Birgit, Christel, Marissa & Sonja.
pusspuss /S

tour fèminin en limousin

Här kommer vad jag har skrivit om etapp 1,2 & 3.
Etapp 4 och en sammanfattning av veckan kommer imorgon kväll
skulle jag tro. :)

Torsdag 20.32
Nu äntligen ligger jag i sängen och får slappna av lite. De har varit en lång dag och jag ser fram emot lite massage och sen att sova!
Igår blev de lite rullning på trainern en liten sväng och presentation av laget och middag med alla lagen. Alla cyklister bor på en skola så jag träffade alriksson gogreen och fick pratat lite svenska också. På kvällen smög jag och Johanna ut och mötte varandra för att prata lite, de behövdes verkligen!
Imorse blev de frukost 07.30 och sen lunch 09.15.. Inte de lättaste att äta lunch så tidigt men jag behövde de inför loppet så de slank allt ner. Sen åkte vi bil i 2 timmar bort till tävlingen och regnet låg i luften och vägen var till hälften torr och till hälften blöt. De torka upp mer och mer under hela loppet. Vi började med att köra 4 varv på en 10km bana för att sen åkta ut på en större bana som var någonstans runt 6 mil tror jag. Sen kom vi tillbaka till 10kms banan där de blev nästan ett helt varv till och sen ca 2 mil till målet som var på andra sidan av lilla varvet mot vart vi körde innan. Lite krångligt låter de allt.
Dom första tre varven låg jag långt bak i klungan och tyckte de var riktigt jobbigt att köra nerför och rädslan var ganska stor när de var småblött. Dessutom var de ett parti med en jättesmal nerförsbacke med skarpa kurvor i. Men jag satt med i klungan i varje uppförsbacke iaf och hade inga problem med de egentligen även om benen inte kändes på topp. Fjärde varvet kände jag att jag hade bättre placeringar och när vi var på väg ut från banan, ut på den stora, så låg jag fint till uppe i klungan och kände att jag faktiskt kunde hålla placeringar och stanna där uppe. Då händer självkart de som inte får hända! Jag låg med framhjulet mellan två tjejers bakhjul och tjejen till höger slänger sig rakt in i mitt framhjul så jag får antingen en pedal eller ett växelöra in i de vilket resulterar i en helt sönderböjd eker som inte går att laga. Den har på något sätt snurrat sig runt en annan eker och de ser jättefint ut..! Jag lyckades på något sätt iaf få ur fötterna och ner med båda på marken och jag gled på skorna några meter! Egentligen så skulle jag faktiskt ha vurpat där men jag är väldigt glad att jag klarade mig!! Fick ett rött märke (typ som blåmärke fast rött) på låret som jag måste ha slått i styret men de känns inget. När jag äntligen fått stopp så får jag vänta en bra stund innan vår servicebil kom eftersom den hade bilnummer 27 av 30… Sen var jakten igång och de tog mycket tid och väldigt, väldigt mycket kraft! Kom ikapp andra klungan där bland andra Kihlbom & Holler fanns med. Men efter några kilometer med dom dog jag totalt och var tvungen att släppa. Till saken hör att jag inte hade druckit något innan de för de vattnet jag hade var någon smaksättning på för att de skulle vara lättare att dricka men jag höll på att få upp de igen när jag drack.. När bilen kom ikapp mig igen bad jag om vatten utan smak och någon energidryck av något slag. Jag fick någon flaska med någon juiceaktig dricka i och jag drack upp allt på en gång. När jag hade kört i min (ganska lugna) takt ett tag så kom Holler ikapp mig för hon hade tydligen släppt innan mig utan att jag märkt de. Birgit från mitt lag som normalt kör för redsun och en till anslöt till oss och vi 4 gick i mål ihop. Jag fick tillbaka väldigt mycke krafter efter att ha druckit den där juicegrejen kanske jag ska nämna också.
Känns skönt att ha första racet gjort men mindre kul att mitt framhjul är paj och att de där hände när jag började få in en ganska bra känsla.. Men sånt är livet som cyklist har jag hört! Måste tacka hitec bilen också för hjälpen idag!

Imorgon blir det tempo på 17km och jag ser faktiskt ganska mycket fram emot det. Dock är banan väldigt grusig (nästan grusväg på vissa partier) och svängar hit och dit hela tiden. Men de ska som sagt bli kul! Nu står massage på schemat och sen ska jag sova!
pusspuss /S

Lördag 08.31
Nu sitter jag i sängen efter frukosten och är så trött i kroppen att de känns som den är gjorde av spagetti. Jag kan lova att de inte är något man vill när man vet att ca 10 mil ska avverkas på håda vägar i frankrike..

Igår var de ju tempo som stod på programmet och innan de vart de frukost och lunch sen cyklade vi bort till start & mål som var 5km från skolan. Sen cyklade vi banan som var nerkortad en kilometer så den var 16,5 istället tror jag. Jag kände att kroppen inte riktigt svarade när jag värme upp men jag tänkte att de skulle nog släppa när starten gick. Tyvärr så gjorde de inte de utan de kändes istället ännu värre och jag gjorde mitt sämsta tempolopp på flera år. Ingenting funka, benen var helt enkelt inte med mig alls. När jag kom i mål var jag riktigt, riktigt besviken. Dessutom var jag jättetrött efter loppet och hade jag gjort ett sånt lopp i vanliga fall hade jag knappt känt av att jag cyklat efteråt. Innan, under och speciellt efter massagen så frös jag riktigt mycket för att vid middagen bli jättevarm.. Jag var rädd att få feber så jag sa till Fonny. Gick och la mig direkt efter jag hade ätit (typ vid halv 9) och lyckades somna först vid tolv tiden någonstans.. Väcktes lagom till frukosten och här sitter jag nu. Trött och seg. Känner mig lite som en zombie ser ut typ..

Jag antar att de är detta som händer med kroppen när man utsätter den för en så pass hård vecka. Många, många, måååånga timmar i bil för att sen köra ett hårt race i belgien. Hårdare än något jag kört innan. Ännu fler timmar i bil och sen detta etapploppet som är ännu hårdare än loppet i belgien. All stress jag haft inför resan och även under resan, nervositet och press, hemlängtan och den nya miljön. Behöver jag ens nämna att jag är helt slut ii huvudet också? Haha. Men jag har iaf lärt mig mycket under dom här dagarna och kommer antagligen lära mig ännu mer innan jag kommer hem. Så vi får väl se hur de går idag. Halv 11 blir de lunch och sen går bilen 1 och en halv timma härifrån till dagens tävling.
pusspuss /S

Lördag 20.39

Nu ligger jag äntligen i sängen igen, ännu en lång dag är gjord och jag kunde inte vart mer nöjd!
Imorse var jag inte taggad alls till att köra och jag var så sjukt trött i hela kroppen. Men lagom till lunchen så kände jag mig inte riktigt lika trött längre och började få lite motivation till att köra. När vi kom fram sken solen och de var ganska lagom varmt i luften. Ett stort varv på 8 mil och ett mindre på 3mil stod på programmet. Vi skrev in oss och sen var vi redo för starten. Stod i startfollan i kanske 15-20minuter och då var vi ändå nästan längst bak av 160 tjejer..! Tillslut gick starten iaf och jag kände inte riktigt samma rädsla i nerförsbackarna som i torsdags vilket var bra. Kan ju iofs ha berott på att de inte var riktigt lika läskiga nerförsbackar. Däremot så vart de mycket bromsningar och annat som gjorde att jag inte riktigt vågade gå in i klungan nerför. Efter 15km hade vi redan kört en backe som var rätt så hård om man säger så och där flög många tjejer av. Sen gick de lite upp och ner hela tiden och mina ben kändes så sjukt dåliga att jag trodde jag skulle släppa så fort de kom en liten kulle typ men jag bet mig i och fick lite peppning av Kihlbom. När vi hade 10km kvar på de stora varvet så kom vi till backen som starten var på toppen av. En riktigt brant backe, inte så jättelång men riktigt brant. Där sprack de av och jag låg naturligtvis alldeles för långt bak. Hamnade i en grupp som kanske var på 20-30tjejer någonting, där bland andra Kihlbom och 3-4 hitec tjejer var med. De kördes på bra för att försöka komma ikapp och vi hade aldrig långt upp. 30km senare kom vi tillbaka till samma backe och vi hade precis hunnit ikapp första klungan igen. Jag försökte gå om så många tjejer som möjligt i början av backen och fortsatte hela tiden att avancera uppåt. När jag nästan var uppe på toppen hade jag Madde & Stenerhag ca. 15meter framför mig och då körde jag bara på ren vilja för att inte släppa dom. Hamnade precis bakom tillsammans med 4 andra tjejer och några på hjul. Körde på i nerförsbacken som kom precis efter och sen uppför nästa backe där vi lyckades komma ikapp igen! Jag vet inte hur många som kom ikapp dom igen, såg bara en tjej till av dom men de var säkert någon/några till. Vid de laget var vi inte många kvar i klungan så jag kunde ganska lätt ta mig upp på sidan. Nöp Madde i baken och pratade lite. Att hon sa att hon också var helt slut var väldigt skönt så trots att jag inte hade något krut alls i benen utan låg längst bak sista kilometrarna och bara önskade att mållinjen skulle komma snart så kunde jag bita mig fast. När målbacken äntligen kom så släppte jag med 500meter kvar men fortsatte i mitt tempo och kom ikapp klungan igen när alla slutar trampa så jag kom med klungan in i mål ändå. Är riktigt nöjd med att vart med i första klungan! Dom sa att de var ca. 40 tjejer där men vi får se när resultaten kommer. Skönt att de bara är en tävlings dag kvar nu, ska försöka hitta lite krafter för att köra bra imorgon också. Vi får väl se hur de går! Nu ska jag fortsätta vila mig och snart sova.
pusspuss /S