final stage of tour of chongming island

Jag har nyss kommit ut ur duschen efter dagens lopp och i väntan på lunchen tänkte jag berätta lite om loppet. Som jag nämnde igår så körde vi 8 varv på ett 10km varv och på varv 2 och 5 var det spurt för bonussekunder. Vi hade idag ändrat vår taktik från tidigare dagar och idag gick vi all in för att behålla Emilie fräsch och klar till de 3 spurterna och resten av oss tog attacker och framför allt gjorde egna attacker!
 
Min första uppgift var att göra ett liknande uppdrag som igår för första sprinten, men då mina ben var helt smashed så hade jag helt enkelt inte ben nog för det men Lauren och Julie fanns där för henne. Inga sekunder den gången. Då mina ben kändes som jag skulle släppa klungan när som helst så när Lauren sa åt mig att försöka med en attack strax efter spinten så svarade jag att de ska jag men det är antagligen det sista jag gör innan jag är avhängd. Detta var vid ca 25km.. haha. Jag gjorde en attack och en attack till, en kontra attack här och en där. Plötsligt efter att ha trott länge att jag skulle släppa fick jag åter lite krafter igen och jag fortsatte med attackerna. Vi i Hitec tillsammans med Wiggle Honda gjorde det hårt för Giant Shimano som med Kirsten Wild hade ledartröjan. Hon fick även själv gå upp och dra ikapp ett par gånger under loppet. Jag försökte göra så många attacker jag kunde för att spara så många av de andra som möjligt så de kunde hjälpa Emilie i sprint 2 och finalen, vilket var uppskattat. Sprint 2 gick så bra att Emilie äntligen fick bonussekunder efter en fin andra plats där! Upp i sammanlagda resultatlistan till vad vi tror borde bli en top 10 tack vare det!
 
Sen fortsatte vi två varv till med attacker och efter det var jag död. Sista varvet var farten så hög att det inte riktigt gick att attackera och med 5km kvar kunde jag inte hålla mig kvar längre så jag rullade in och hoppades på de bästa för tjejerna i spurten. Emilie in på topp 10 (7 igen tror vi) vilket var ett bra resultat med tanke på gårdagen! Så här efter första etapploppet är vi glada för hur bra vi har jobbat ihop och efter lite vila idag och imorgon ser vi fram emot att ta med det till världscupen på söndag! Och grattis till Giant Shimano för vinsten totalt!
Selfie innan första etappen!
pusspuss /S

Kommentera här: