omloop het nieuwsblad

Igår var årets stora säsongsstart och jag var SÅ glad att vara tillbaka på tävlingsbanan efter en lång vinter. Tyvärr hade jag inget bra lopp alls då det var mycket oroligt i klungan och jag var alldeles för försiktig, hade svårt att komma fram och låg för långt bak på många viktiga ställen. Det resulterade i att jag hamnade i en grupp bakom som jag sen tappade nerför på de blöta betongvägarna och på kullerstensvägarna så jag rullade sedan ihop med en belgisk tjej resten.
 
Besviken såklart, men jag tar med mig de bra sakerna och fokuserar framåt. Jag vet att Belgiska race är något jag verkligen har mycket att utvecklas i då jag inte alls har kört många race på de här väldigt speciella vägarna. Det är verkligen skillnad på holland och belgien när det gäller vägar, teknik och banor överlag. Jag har ju heller inte kört många av de stora klassikerna så det är mycket nytt för mig. Utvecklingspotential indeed! Vilket är mitt 'main goal' i år, att utvecklas och vara en bra hjälpryttare.
 
Uppför var benen iaf riktigt pigga och även på platten så det är vad jag tar med mig från racet! Jag hade väl egentligen inga problem rent fysiskt så det känns bra. Det kändes bättre än jag hade väntat mig på den biten. Det tar dessutom ofta ett par race innan jag kommer in i det riktigt, jag har ju trots allt aldrig kört en hel säsong utomlands innan. Jag tror det kan bli en riktigt bra säsong om allt går som planerat!
 
När det gäller laget då, vi hade en bra plan som tyvärr stupade genom 3 vurpor men vi fick in Ash på en fin 8e plats efter mycket jobb så vi är nöjda och glada! Alla gjorde ett bra jobb för laget och vi har ett starkt lag som är hungriga på att göra bra ifrån sig tillsammans. Underbart att vara en del av detta fantastiska teamet!! Ledarna har också hittills gjort ett fantastiskt jobb och tillsammans med dom kommer det bli en kanonsommar!!
 
Nu väntar flyget hem då nästa race är den 13e för min del.
 
 
 
 
pusspuss /S

Kommentarer:

1 Cykelkatten:

Bra kämpat, så intressant att läsa om dina raceupplevelser. Lycka till i nästa tävling!

Kommentera här: