där satt den -sm guld!

Förra helgens linje lopp på SM blev en stor besvikelse. Jag kände aldrig riktigt att benen var med mig och jag saknade de lilla sista för att vara med på till exempel Mustonens ryck uppför backen. Jag jagade mycket men det resulterade inte i något annat än riktigt trötta ben. En 12e plats fick jag med mig i bagaget där...
 
Några dagars besvikelse hade jag efter det och var nere i Danmark och hade det fint. I onsdags var jag väldigt trött och hängig efter en mycket sen sponsorkväll med blöt träning och inga torra kläder med... I torsdags vaknade jag med en sprängande huvudvärk och det blev inget bättre under dagen när jag reste hem. Jag var mycket osäker på om jag skulle starta kortbane SM eftersom jag inte mådde bra, men igår när jag vaknade så kändes de iaf lite bättre så efter en stund bestämde jag mig för att testa. 
 
Taktiken var att köra tidigt, efter spurtpriser var mitt fokus då jag visste att de andra antagligen skulle slappna av efter spurten. Vi körde två varv innan första spurtpriset, jag brydde mig inte om att vara först över linjen utan gick istället på andra sidan vägen mot de andra och bara körde. Jag såg ingen bakom mitt hjul så det var bara att pumpa på tills någon tog in mig. 
 
Detta visade sig bli dagens utbrytning och första delen av loppet hade jag inte en aning om hur det stod till bakom, hur långt före jag var eller någonting. Sen började jag få tider, 20sek ,25sek ,30sek ,25sek och runt där höll det sig. Jag hörde av Vacchi som var speaker att jag höll jämna tider på de 1,5km korta varvet och det var skönt att höra. När de 45min hade gått och det var 3 varv kvar så visste jag att nu kommer dom ikapp eller så ger dom upp, så det är bara att köra allt de sista. Det visade sig att de körde på samma sätt hela vägen in då vi höll ca samma avstånd in i mål och mitt första SM guld i damelit var ett faktum!!
 
Det var en mycket välbehövlig seger efter en säsong kantad av otur och stolpe ut! Det var en glad Sara som ställde sig på podiet! :)
 
Här bjuds bilder från lite olika håll:
 
SweCycling, innan start
 
Borås CA och Elin Wilsons bilder:
 
 
 
 
 
 
 
Valentin Baat:
 
 
 
 
Elin Wilson:
 
 
 
SweCycling:
pusspuss /S

Kommentera här: