länktips för cyklister!

Tjenixen!
Kanske dags att kika in här nu efter ett par veckors "semester" från bloggen. Igår var en lång resdag hem efter att ha spenderat veckan och helgen som passerade i Danmark men min man. Tyvärr fanns det inte en enda tävling för damerna i hela skandinavien. Men det var skönt för huvudet att få lite tävlingsvila får jag säga. Sen jag åkte till holland har det gått i ett med tävlingar och det har varit en hel del viktiga sådana så för att behålla fokus var helgen som gick värdefull. Nu känner jag mig redo igen för att rejsa och först ut är tönsbergs 4-dagars i Norge som startar på torsdag! Det är en av mina favorittävlingar med suuuperfina banor, bra fart, sjukt bra priser (både pengar och fina nyttopriser) och dessutom är det ju norge. Har alltid gillat att tävla i vårt grannland! :)
 
Annars då? Jo då, de rullar på och de händer som vanligt en del ute i cykelvärlden och såklart cykelsverige. Så jag tänkte ta och tipsa om några länkar värda att klicka in på!
 
Jag börjar med en länk till svenska damklungans goaste tjej, Beata Sandström. Efter ett långt uppehåll från skrivandet har hon nu lagt upp ett inlägg som är minst sagt LÄSVÄRT och TÄNKVÄRT. Det handlar om våra nya tillskott i damklungan. In och läs med er! :)
http://beatasandstrom.se/?p=1245
 
Länk nummer två är en länk till en namninsamling för alla som vill se MER DAMCYKLING på tv och hjälpa till att utveckla damklungans tävlingskalender, ÖKA JÄMSTÄLLDHETEN och ge oss damer chansen att få tävla världens största tävlingsarrangemang! Skriv på om ni vill se damerna få sitt egna Tour de France!
 http://www.change.org/petitions/aso-amaury-sports-organization-allow-female-professional-cycling-teams-to-race-the-tour-de-france
 
Här kommer 4 länkar som hänger ihop med detta för dom som är extra intresserade:
http://www.eurosport.se/cykel/tour-de-france/2013/emma-johansson-hade-varit-haftigt-ha-den-gula-trojan-i-tour-de-france_sto3858740/story.shtml
 
http://www.eurosport.se/cykel/tour-de-france/2013/kessiakoff-stodjer-damerna-sjalvklart-att-de-ska-ha-samma-forutsattningar_sto3856614/story.shtml
 
http://edition.cnn.com/2013/07/25/sport/cycling-women-tour-de-france/?hpt=isp_t2
 
http://www.gracieelvin.com/bigger-than-the-tour-de-france/
 
 
Sen har jag här en länk till live streaming för Danmark Rundt för de som vill se cykel de närmsta dagarna. 3 Svenskar på start: Gustav Larsson, Thomas Löfkvist och Christopher Stevenson. Andra namn är Cavendish, Farrar och Bos mf. Såklart kör min man också! 
Starten idag är kl. 12,30 och de kör 180km och sändningen startar 15,45.
http://www.postdanmarkrundt.dk/index.php?p=menu/side.php&menu=30
 
Nu får de räcka med länkar för denna gången, hoppas det var något att ha! ;)
Jag har en liten nyhet att dela med mig av också men det tar jag under de närmsta dagarna, så håll utkik!
 
Bilder från en båttur i förrgår nere i Danmark.
pusspuss /S